Välj en sida

Jag vet att det låter för bra för att vara sant, men de här kakorna är verkligen en kombination mellan krispiga chocolate chip cookies med underbart segsalta peanut butter cookies. Och de blir precis så sjukt goda som man tror. För att få dem lite extra fina gör jag mina med mini-nonstop i olika färger, men får man inte tag på sådana går det bra med klassiska chocolate chips, grovt hackad choklad eller sönderdelade vanliga nonstop. Och baka dem inte för länge – då förlorar de sin underbara seghet.


100 gram smör
1 dl jordnötssmör
1 dl socker
1 dl brunt socker (till exempel farinsocker)
1 ägg
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1½ dl mini-nonstop

Mosa samman sockret med det rumsvarma smöret och jordnötssmöret. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt för sig och rör ner. Blanda sist ner mini-nonstopen. Forma degen till bollar och platta ut dem till kakor, modell större, på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 10 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest