Välj en sida

Egentligen är den här kakan inte särskilt mycket mer avancerad än en klassisk sockerkaka, men den känns betydligt lyxigare och blir alldeles underbart seg och kladdig inuti. Jag använder en gammal snirklig metallform som jag hittat på loppis när jag bakar den vilket gör att den behöver lite längre tid i ugnen. Med en modern sockerkaksform skulle jag gissa att den behöver stå drygt 30 minuter i ugnen. Testa med baksticka för att vara säker!

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde
  • 50 gram smält smör
  • 200 g riven mandelmassa

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Rör ner grädden. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör ner det och därefter smöret. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten. Häll i smord och bröad form. Grädda 175 grader cirka 30-50 minuter beroende på form.

Kommentarer

Pin It on Pinterest