Välj en sida

Mina favoritbakelser alla kategorier är bananbakelser. Kanske mer för glasyrens och vaniljkrämens skull än för bananernas. Men det jag gillar allra bäst är att man faktiskt ganska lätt kan göra de ljuvliga bakelserna själv. Så här går det till.

bananbakelser10

Bananbakelser. Foto: Josefin Casteryd från boken Sött från förr.

BANANBAKELSER

BAKELSER

GARNERING

  • 1 dl florsocker
  • några droppar vatten
  • 50 g mörk choklad
  • ½ msk rapsolja

Baka petit choux enligt anvisningarna (eller ta upp önskat antal ur frysen och tina). Klipp av toppen på varje bakelse och spara locket. Skär bananen i skivor och lägg i botten av varje bakelse. Gör vaniljkrämen (så här gör man egen hemgjord vaniljkräm) och bred ett lager över bananerna. Vispa grädden och klicka ut över vaniljkrämen. Lägg på bakelselocken. Blanda florsockret med några droppar vatten till en tjockt rinnande glasyr. Värm rapsoljan i en kastrull och smält chokladen i den. Ringla glasyr och choklad över bakelserna.

Kommentarer

Pin It on Pinterest