Välj en sida

Jag älskar verkligen bakelser. Hur de är som en liten tårta som man får ha alldeles för sig själv. Hur de kombinerar alla typer av söta krämer och grädde i en och samma tugga. Och hur man får bära hem dem från konditoriet i fina små pappkartonger med guldsnöre kring. Vill man istället tillverka sina egna bakelser är ett alldeles förträffligt sätt att göra det att baka petit choux. De små luftiga bullarna går utmärkt att frysa och ta fram när man behöver dem, klippa isär och fylla med precis vad som helst. Så här gör man dem:

petit choux

3 dl vatten

100 g smör

2 dl vetemjöl

3 ägg

Smält smöret, häll i vattnet och låt blandningen koka upp. Ta från plattan och vispa ner mjölet tills degen släpper kastrullen. Rör i ett ägg i taget. Spritsa ut små toppiga bollar (ca 5 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 30 minuter i 175 grader. Låt dem svalna och klipp sedan av toppen och fyll med vad du vill. Lägg på toppen som ett lock.

Kommentarer

Pin It on Pinterest