Välj en sida

Hemmagjord kakmix är en av mina favoritsaker att göra och ge bort. Man blandar helt enkelt alla torra ingredienser till ett recept och lägger i en fin påse med instruktioner om vad man ska tillsätta och hur länge kakorna ska vara i ugnen. Lättast blir det om man väljer ett recept med övervägande torra ingredienser – som knapriga havrekakor, till exempel.

hemmagjord kakmix

1 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 tsk bikarbonat
1 dl solrosfrön
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser, skurna i bitar

Blanda allt i en fin, tätslutande påse. Skriv en lapp med instruktioner och lämna med: “Havrekakor: Blanda påsens innehåll  med 2 dl flytande smör. Forma till bollar, platta till något och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 8-10 minuter”.

Det är Nicklas som har tagit bilden.

Kommentarer

Pin It on Pinterest