Fruktiga havrekakor
Välj en sida

Om man gillar knapriga och sega småkakor är de här havrekakorna något av det bästa man kan stöta på. Med russin, solrosfrön och torkade aprikoser känns de dessutom nästan lite nyttiga om man är på det humöret. Väldigt goda är de, hur som helst, och inte särskilt svåra att baka.

200 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 tsk bikarbonat
1 dl solrosfrön
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser

Blanda rumsvarmt smör, socker och farinsocker väl. Blanda vetemjölet med bikarbonatet och rör i tillsammans med havregrynen. Klipp aprikoserna i bitar med en sax. Rör ner dem tillsammans med solrosfrön och russin. Forma smeten till bollar och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och grädda i 175 grader i 8-10 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest