Välj en sida

Fläderblommor är ätbara och blir supergoda att göra exempelvis saft eller gelé av. Min favorit är fläderblomssaft som smakar blommig sommar och frisk citron.

Fläderblommor

Ljuvliga ätbara fläderblommor. Foto: Nicklas Thegerström.

Här är några tips på vad man kan göra med dem:

Fläderblomssaft

Fläderglass med jordgubbar

Fläderte

I går var Nicklas och jag på utflykt och passade på att plocka en hel jättekasse full av de härliga vita små blomklasarna. I Stockholm sjunger de på sista versen, så det gäller att skörda skyndsamt om man vill hinna göra sin egen fläderblomssaft. Och det vill man ju.

Nere i Småland har de precis slagit ut. Bor man där kan man kosta på sig att skynda lite långsammare och fundera i lugn och ro på vad man vill att det ska bli av de vackra små blommorna. Mina ska få bli somrig saft, fläderblomsgrädde till chokladkakan och kanske en god sorbet.

KOLLA OCKSÅ IN: ÄTBARA BLOMMOR

Ätbara blommor

Kommentarer

Pin It on Pinterest