Välj en sida

Fläderblomssaft måste väl ändå vara den absolut somrigaste saften i hela världen? Den är dessutom sjukt lätt att göra och går att frysa in och använda till alla möjliga godsaker under hela året. Det här receptet ger två rejält stora flaskor saft att svalka sig med i värmen.

Fläderblomssaft

Fläderblomssaft. Så vansinnigt gott!

fläderblomst i trädgård

FLÄDERBLOMSSAFT

  • 20 fläderblomsklasar
  • 1½ l vatten
  • 2½ l socker
  • 2 citroner
  • 45 g vinsyra (en påse)

Skölj blomklasarna och lägg dem i en stor bunke. Tvätta citronerna, skär dem i skivor och lägg dem tillsammans med blommorna i bunken. Koka upp vattnet och blanda ner sockret. Rör tills det löst sig helt. Blanda ner vinsyran och slå sedan allt över blommorna och citronerna. Täck bunken med en bakhandduk och låt saften stå och dra i cirka fem dagar. Häll genom silduk (eller ren oöm bakduk) och förvara på rena glasflaskor eller i glasburkar för frysning. Tänk på att inte fylla glasburkarna hela vägen upp om du ska frysa in saften – den sväller nämligen och då kan burken spricka.

GÖR SAFT PÅ FLÄDERBÄREN OCKSÅ! FLÄDERBÄRSSAFT

Fläderbärssaft

Kommentarer

Pin It on Pinterest