Välj en sida
jordgubbstårta recept

Morfars jordgubbstårta – jordens bästa!

Min morfar är bäst i hela världen. Han kan döda en fluga mellan tummen och pekfingret. Han får rosor att klättra ända upp till himlen. Och när han spelar stannar tiden. Mellan hans två oktaver breda händer har jag lärt mig hur pianotangenter kan ta en med på resor långt bort från de småländska sjöarna. Till Roslagen och Aberdeen. Till rökiga caféer i Paris. Till Havanna eller Chiles klippiga stränder.
Som om inte det vore nog gör han också världens godaste jordgubbstårta. Här är receptet.
.

Världens bästa morfar vid pianot.

.

MORFARS JORDGUBBSTÅRTA

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 liter jordgubbar, rensade och sköljda
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk socker

Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i en smort tårtform. Grädda i 175 grader i 35 minuter. Låt svalna och dela i tre skikt. lägg några jordgubbar åt sidan för dekoration. Mosa resten av jordgubbarna och bred ut ett tjockt lager på det understa skiktet. Vispa grädden tillsammans med sockret och bred ut ett lager på det övre skiktet. Lägg på locket och bred resten av grädden ovanpå och runt tårtans kanter. Dekorera med hela jordgubbar.

PROVA OCKSÅ: PRINSESSTÅRTA

Prinsesstårta

Kommentarer

Pin It on Pinterest