Välj en sida

Det är sol härutanför igen, så jag tänker ta med mig dator, kaffe och kreativitet ut på gräsmattan. Och småkakor förstås. Dagens favorit är chokladsnittar, med piffigt chokladströssel istället för det traditionella pärlsockret.

chokladsnitt recept

Härliga chokladsnitt. Foto: Josefin Casteryd.

CHOKLADSNITT

  • 100 g margarin eller smör
  • 1 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg

TILL PENSLING

  • lätt uppvispat ägg
  • strössel

Blanda alla ingredienserna till en smidig deg och dela den i sex delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till rullarna något. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över strössel. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 15 min. Skär dem varma i två centimeter breda, sneda bitar.

TESTA OCKSÅ: CHOCOLATE CHIP COOKIES

Chocolate chip cookies

Kommentarer

Pin It on Pinterest