Välj en sida

I dag kommer två av mina vänner över på kafferep och hjälper till att äta upp några av alla de kakor jag bakat den senaste tiden. Men om man ska äta kakor behöver man ju också ha bullar, så i går bakade jag några olika varianter. Bäst gillar jag nog mina chokladbullar som jag bakade med chokladmarmelad som fyllning och ringlad smält choklad ovanpå. Alldeles ljuvligt gott! Så här gör man:

BULLAR

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 14 dl vetemjöl

FYLLNING

GARNERING

  • 100 g mörk choklad
  • pärlsocker

Smält smöret och blanda ner mjölken. Värm till 37 grader. Rör i den smulade jästen så att den löser sig och därefter socker, salt, vaniljsocker och så mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att arbeta. Ett tips är att använda så lite mjöl det bara går och sedan fylla på vid utbakningen om det behövs istället. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Dela i två delar. Baka ut med mjöl och kavla till tunna fyrkanter. Bred på chokladmarmeladen och rulla till en rulltårta. Skär i 2 cm tjocka skivor och lägg på plåt eller i bullformar. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader i 5-8 minuter. Garnera genom att ringla över smält choklad och strö över lite pärlsocker.

Kommentarer

Pin It on Pinterest