Välj en sida

Den här lilla burken med hemlagad chokladpålägg får mig att drömma mig till tidiga morgnar i Paris. Till sen frukost på vårkylig uteservering i le Marais, med beskstarkt kaffe i små små koppar och smörbakta croissants.

Chokladpålägg.

Choklad på mackan? Ja, tack!

 

CHOKLADPÅLÄGG

  • 1 dl mjölk
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk smör
  • 100 g hackad mörk choklad

Koka samman allt utom chokladen till en seg massa. Ta av plattan och rör i chokladen. Vill man ha den mindre krämig minskar man en aning på grädden och ökar lite på mjölken. Det går också utmärkt att smaksätta den, med apelsin- eller citronskal, chili eller nötter till exempel. Förvara i kylskåp, men ta fram en stund innan servering så att den får mjukna.

 

SUGEN PÅ MER FRANSKT? KOLLA IN MIN GUIDE TILL PARIS!

En liten guide till Paris

 

SÖta saker

Söta saker i Paris

Judiska delikatesser i paris

La Marais.

Paris

Kommentarer

Pin It on Pinterest