Välj en sida

Med lingon i degen blir frallorna både saftigare och lite finare att se på. Jag tycker att de passar extra bra när det vägrar sluta vara iskallt ute och man behöver värmas upp inifrån. Allra godast är de nybakade, med cream cheese på.

4 dl vatten
25 gram jäst
2 dl surdeg
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl frusna lingon
3 dl grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl special
ca 1 dl vetemjöl till utbakning
En halv pressad lime

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt surdegen. Blanda i honung, salt, lingon och mjöl. Arbeta degen ordentligt och jäs i bunke under duk i cirka en timme. Ta ut degen på bakbord och knåda den noga. Här kan det behövas mer mjöl eftersom lingonen tinat och gjort degen lite kladdigare. Baka ut till ungefär 15 frallor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs ytterligare en timme under duk, pensla med lite pressad lime och baka i 250 grader, 10-12 minuter.

Här och här är två andra varianter av bröd med lingon i.

Kommentarer

Pin It on Pinterest