Välj en sida

Efter flera veckors överdrivet sockerintag känns det ganska skönt att återvända till rejält hembakat bröd. De här superenkla frallorna går fort att baka, blir väldigt saftiga och är i stort sett omöjliga att misslyckas med. Jag bakar dem utan surdeg (så inga förberedelser behövs) och med det mjöl som finns hemma för tillfället. I det här fallet blev det grovt rågmjöl, men man kan använda fint rågmjöl, grahamsmjöl eller något annat spännande också. Här är receptet.

LINGONFRALLOR MED MASCARPONE
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl frusna lingon
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 150 g mascarponeost
  • 9 dl vetemjöl
  1. Smula ner jästen i en bunke, häll över ljummet vatten och rör med en träslev tills jästen löst upp sig. Rör i salt, olivolja, lingon, rågmjöl och mascarponeost. Arbeta ner vetemjölet, lite i taget och inte mer än vad som behövs för att degen ska släppa kanterna och bli seg. Jäs under duk till dubbel storlek (ungefär en halvtimme). Arbeta degen på mjölat bakbord (använd eventuellt mer vetemjöl om degen fastnar för mycket på händerna. Baka ut till 18 frallor och jäs på bakplåtspappersklädd plåt under duk i 30 minuter. Grädda i 250 grader, cirka 10-12 minuter.
TIPS!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Kommentarer

Pin It on Pinterest