Välj en sida
Mandelmassakakor

Mandelmassakakor.

Ni kanske sitter och undrar vad man ska göra av all den mandelmassa som man tillverkat och som blivit över när man bakat klart årets semlor. Eller vilken julkaka ni ska baka för maximal mandelsmak. Det ska ni inte behöva göra. De här kakorna är fantastiskt goda och söta och passar väldigt bra att ge bort i present till någon med samma egenskaper. De är också världshistoriens mest lättbakade kakor.

MANDELMASSAKAKOR

  • 200 gram mandelmassa
  • 1 äggvita
  • ev. valnötter till dekoration

Riv mandelmassan på ett rivjärn. Vispa äggvitan ordentligt och blanda ner mandelmassan. Forma till små bollar, tryck ner en halv valnöt i varje kaka och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter i 175 grader.

Kommentarer

Pin It on Pinterest