Välj en sida
Blåbärsvåfflor med vit choklad

Supergoda blåbärsvåfflor med vit choklad.Jag är stor förespråkare av helgfrukostar. Jag älskar hur de kan få pågå nästan hur länge som helst. Och att alla typer av överdådigheter liksom är tillåtna. När jag pluggade i Chicago hade skolans matsal en egen kock som specialdesignade helt makalösa omeletter till alla som ville på morgonen. De gjorde på något sätt att dagen började så övermåttligt bra att det nästan inte spelade någon roll hur den fortsatte. Samma sak är det med våfflor. Om man börjar dagen med spröda blåbärsvåfflor, kan i stort sätt vad som helst gå fel sedan, utan att det gör något. De här gjorde vi till brunch i går. Med grovhackad vit choklad i och grädde ovanpå.

 

Blåbärsvåfflor med vit choklad
  • 100 g flytande smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vichyvatten
  • 1 1/2 dl blåbär
  • några bitar väldigt grovt hackad vit choklad
  1. Blanda mjöl och bakpulver och tillätt smör, mjölk och vichyvatten. Vispa försiktigt till en jämn smet. Rör i blåbären och sist chokladbitarna (som man givetvis kan välja bort om man vill). Grädda i våffeljärn och servera med sorbet, grädde, sylt eller bär.
TESTA ANDRA VÅFFLOR!

Lyxvåfflor med äpple och maräng

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest