Välj en sida

Det här är min sista vecka på jobbet och jag har helt sjukt mycket saker att göra. Ett års vikariat är slut och allt som påbörjats ska knytas samman och avslutas och hinnas med innan fredag. Men sedan börjar något alldeles nytt och eget. Förhoppningen är att det ska innebära mer tid för de saker som jag verkligen älskar att hålla på med. Att jag ska kunna välja de jobb som verkligen känns inspirerande och utmanande och bestämma mer över min egen tid.

Allra först är det boken som gäller. En alldeles egen sötsaksbok! Det känns otroligt spännande och lite läskigt på samma gång. Men det är helt klart ett äventyr värt att fira. Så i går slog vi på stort med lång vinterpromenad och lyxiga våfflor, inspirerade av en bild jag sett i Icakurirens årskalender. Så här gjorde jag mina lyxvåfflor:

Våfflor:
100 g flytande smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
1 dl fläderblomssaft (det går bra med vatten också om man inte är på superlyxhumör)

Vispa ihop allt och grädda i våffeljärn.

Maräng:
2 äggvitor
3/4 dl socker
1 knivsudd ättikssprit
en liten nypa salt

Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt och ättika, tills marängen står av sig själv (om man kan vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ut är den klar). Fortsätt vispa och häll försiktigt i sockret.

Garnering:
1 äpple
2 msk farinsocker
En handfull hackade mandlar
Lönnsirap

Skär äpplet i skivor och vänd skivorna i farinsocker. Varva våffelrutor med sockrade äppelskivor och lägg i en ugnsfast form. Klicka över lite marängsmet på varje “bakelse”. Grädda i 10-15 minuter i 150 grader. Strö över hackade mandlar och ringla över lite lönnsirap. Perfekt till våffeldagen!

Kommentarer

Pin It on Pinterest