Välj en sida
havremuffins

Havremuffins med äpple och kanel.

De här muffinsen är lite mer rustika än de supersöta och fluffiga cupcakesen som jag brukar ägna mig åt. Jag bakar dem på havregryn, med massa äppelbitar och lite kanel i och de blir fantastiskt goda och knapriga. För sex jättestora muffins använder jag:

Havremuffins med äpple och kanel
  • 75 gram mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 äpple
  1. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör ihop. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör i. Blanda sist ner mjölken. Häll smeten i sex stora muffinsformar (fyll dem till hälften ungefär) Skär äpplet i stora klyftor och tryck ner flera skivor i varje muffins. Grädda i 175 grader i ungefär 20 minuter.
TIPS!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest