Välj en sida

Chocolate chip cake. Ja, vi snackar alltså om en stor mjuk och seg kaka som smakar som en chocolate chip cookie. Fast väldigt mycket mjukare, segare och – nämnde jag att den är större?!!

Chocolate chip cake recept

Chocolate chip cake. Foto: Nicklas Thegerström.

Det här är min go-to-kaka. Ni vet, en sådan där kaka som man alltid återvänder till i pressade situationer. Som man bjuder på när man får nervöst besök, eller ska göra tack-för-mig-fika på gamla jobbet. Den blir aldrig fel och jag har ännu inte mött någon som inte emfatiskt prisat dess lov efter att ha ätit den.  Jag gör min variant med lika delar vanlig choklad och vit choklad, som får smälta samman till en fullkomligt gudomlig blandning i kakan. Den perfekta harmonin av ebony och ivory är också anledningen till att några av mina vänner valt att kalla bakverket “Den antirasistiska kakan”. Det här exemplaret har Nicklas fotat och hjälpt till att äta upp.

chocolate chip cake recept

Chocolate chip cake. Foto: Nicklas Thegerström.

CHOCOLATE CHIP CAKE
 • 1 dl jordnötssmör
 • 200 g rumsvarmt extrasaltat smör
 • 2 msk lönnsirap
 • 3 dl rörströsocker eller annat brunt socker
 • 1 ägg
 • 4 dl vetemjöl
 • 1 tsk bikarbonat
 • 100 g vit choklad
 • 100 g mörk choklad eller mjölkchoklad
 • 1 nypa flingsalt
 1. Rör samman jordnötssmör och rumsvarmt smör till en jämn smet. Tillsätt lönnsirap och socker och rör ihop ordentligt. Rör ner ägget. Blanda samman vetemjöl och bikarbonat och rör ner blandningen i smeten. Hacka chokladen grovt och rör ner. Tryck ut den tjocka smeten i en rund springform som penslats med lite smör eller solrosolja. Strö över lite flingsalt och grädda i nedre delen av ugnen i 30–40 minuter. Servera som den är, eller med vaniljglass.
Chocolate chip cake recept

Chocolate chip cake. Foto: Nicklas Thegerström.

Chocolate chip cake recept

Chocolate chip cake. Foto: Nicklas Thegerström.

TIPSA GÄRNA DINA VÄNNER OM RECEPTET! ANVÄND KNAPPARNA HÄR NEDANFÖR FÖR ATT DELA PÅ FACEBOOK OCH TWITTER!
Chocolate chip cake

Chocolate chip cake. Foto: Nicklas Thegerström.

Kommentarer

Pin It on Pinterest