Välj en sida
Pannacotta med rårörda bär recept

Pannacotta med rårörda bär.

En av de många fördelarna med att vara på besök i Småland är allt gott som man blir bjuden på utan att behöva lyfta ett finger. Det finns inte utrymme att beskriva alla sötsaker jag hunnit äta hittills under min vistelse här (det skulle bli en skrämmande lista), men några saker måste jag ändå dela med mig av. Som den här fantastiska pannacottan med rårörda blåbär som min mor serverade häromdagen. Himmelskt god och en perfekt nyårsefterrätt för den som letar efter en sådan.

 

Pannacotta rårörda bär recept
PANNACOTTA MED RÅRÖRDA BÄR
PANNACOTTA
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl grädde
  • 1 dl gelésocker
RÖRÖRDA BÄR
  • 5 dl blåbär
  • 1 dl syltsocker
  1. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ner dem tillsammans med grädde och gelésocker i en kastrull (om man vill kan man låta den urskrapade vaniljstången koka med och sedan ta upp den). Koka blandningen väldigt kort, en halv minut, och häll upp  trevliga glas eller formar. Låt stelna.

    Låt blåbär och syltsocker koka i cirka 5 minuter. Häll på burk och låt svalna. Skeda upp lite av blåbärsblandningen över varje portion pannacotta och servera.

 

HITTA DITT FAVORITRECEPT PÅ PANNACOTTA!

Pannacotta – olika recept

Kommentarer

Pin It on Pinterest