Välj en sida

Just i detta nu är jag, om vägarna bär, på väg till mitt föräldrahem i mörkaste, snöigaste Småland. Jag hoppas på sparkföre, storkok med mor och mellandagspromenader i min älskade skog med världens finaste pojkvän, som kommer hit om några dagar. I bagaget har jag varma tröjor, mjuka paket och söta små kakor i fina burkar. Som de här helt galet segsöta solrossnittarna till exempel, som jag bakat efter ett recept ur systrarna Eisenmans kokbok Två systrars söta.

Sega solrossnittar.

Sega solrossnittar.

 

Sega solrossnittar.
SOLROSSNITTAR
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 4 msk sirap
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl solrosfrön
  1. Blanda smör, socker och sirap . Rör ihop de torra övriga ingredienserna för sig och blanda ner. Rulla ut till längder (3-4st) och lägg på smord plåt. Platta till något, strö över extra solrosfrön och grädda i 15 minuter i 175 grader. Skär kakorna i två centimeter breda snittar.

 

TESTA ANDRA SNITTAR: NUTELLASNITT!

Nutellasnitt

Kommentarer

Pin It on Pinterest