Välj en sida

Ni vet när det finns ett nytt avsnitt av Homeland, men inget godis att äta till? Då kan man, istället för att lägga sig ner och gråta, sno ihop världens godaste nutellasnitt att knapra på medan Carrie och Saul räddar världen. En plåt per avsnitt, brukar jag räkna.

  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk nutella
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • nutella och hackade nötter till garnering

Rör samman det rumsvarma smöret med sockret till en jämn smet. Blanda ner nutella och vaniljsocker. Blanda mjöl och bikarbonat för sig och rör ner. Forma till två längder och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Ringla eller bred lite slarvigt mer nutella över längderna och strö över hackade nötter. Skär i skivor. Låt svalna på plåten och förvara sedan i burk med lock.

Kommentarer

Pin It on Pinterest