Välj en sida
Kanderade äpplen

Kanderade äpplen.

 

Ibland behöver man hjälpa äpplena lite grann på traven med den där julröda känslan. Det gör man bäst med knastrande sockersmet och amerikanska kanelkarameller med alldeles för mycket färgämnen. Vill man hellre ha äpplen med mintsmak kan man i stället smaksätta smeten med polkagrisar.

AKTA HÄNDERNA!

Vill man inte att den julröda känslan ska ta formen av brännmärken på händer och armar gör man bäst i att ta det försiktigt
när man kokar karamelläpplen. Ett bra tips är att inte luta ansiktet över den kokande grytan och att ha bomullshandskarna på när man doppar äpplena.

 

Kanderade äpplen
KANDERADE ÄPPLEN
  • 8 medelstora äpplen
  • glasspinnar av trä
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl vatten
  • 1 dl kanelkarameller t.ex. ”red hots” eller ”hot tamales”
  • röd karamellfärg
  1. Tvätta äpplena, skär bort stjälk och blomma och tryck ner en glasspinne i mitten av varje äpple. Mät upp socker, sirap, vatten och karameller i en stor kastrull och droppa ner lite karamellfärg. Koka upp smeten utan att röra och stick ner en karamell- termometer i den. Var noga med att inte låta termometern ligga mot kastrullens botten. När smeten nått 145 graders värme – ta kastrullen från plattan och doppa äpplena i smeten genom att hålla i glasspinnen. Var försiktig så att inte smeten stänker upp och hamnar på huden, det gör förbaskat ont! Ställ äpplena att stelna och svalna på en bricka med bakplåtspapper.
TIPS!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Kommentarer

Pin It on Pinterest