Välj en sida

Hembakade kakor är en väldigt bra present att ha med sig när man ska på kalas, tycker jag. När jag hittar söta papperspåsar i godisaffärer brukar jag be att få köpa en bunt för några kronor, vilket oftast går bra. De är sedan hemskt bra att fylla med fina småkakor och ge bort. När jag for och träffade min allra nyföddaste vän Theo häromdagen, till exempel, hade jag gjort sådana här pastellfärgade nonstop-cookies och russin- och chokladkakor från Sju sorters kakor till hans trötta, lyckliga föräldrar.

Russin- och chokladkakor:

200 g smör

2 dl socker

2 ägg

1 1/2 dl russin

50 g mörk choklad

1 tsk bakpulver

6 dl vetemjöl

Blanda ihop smör och socker och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner finhackad choklad och russin och sist vetemjölet med bakpulvret i. Forma till bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.  Grädda i 175 grader i 12 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest