Välj en sida
apelsinsaft med nejlikor

Julfin apelsinsaft med nejlikor. Foto: Josefin Casteryd.

Till jul tycker jag att man ska satsa på att göra sin egen apelsinsaft. Bara för att det känns sådär Emil i Lönnebergasmåländskt och Carl Larssonrejält. Saften passar precis lika bra kall som varm och kan kryddas med kanelstänger i stället för nejlikor om man hellre vill det. Men ta för Guds skull inte med det vita mellan skalet och köttet på apelsinen! Då blir saften besk och alldeles vedervärdigt odrickbar istället för fantastisk.

 

APELSINSAFT MED NEJLIKOR
  • 6–8 tvättade apelsiner
  • 1 kg socker
  • ½ liter kokande vatten
  • 2–3 msk nejlikor
  • 1 msk citronsyra
  1. Skala det yttersta skalet på apelsinerna med en potatisskalare och blanda med sockret, nejlikorna och citronsyran. Dela apelsinerna i klyftor och pressa i saften. Se till att inget av det vita skalet kommer med. Häll över det kokande vattnet och rör noga. Låt stå under lock i ett par dygn och rör då och då. Sila genom duk och häll över på rena flaskor.

 

TESTA OCKSÅ: ÄPPELJUICE

Äppeljuice

Kommentarer

Pin It on Pinterest