Välj en sida
Äppeljuice, foto: Nicklas Thegerstöm

Äppeljuice. Foto: Nicklas Thegerstöm

En riktigt god och frisk äppeljuice som man kan göra med eller utan kryddning. Serverad kall blir den en svalkande sommardryck. Värmd och upphälld i en stor mugg blir den kryddigt värmande under kalla vinterkvällar. Jag kryddar den här äppeljuicen med ingefära, kanel och pomerans och serverar efter humör och årstid. Receptet kommer ifrån min första bok Söta saker. Vill man ha en helt ren äppeljuice går det alldeles utmärkt att utesluta kryddorna.

ÄPPELJUICE

  • 1 l skivade äpplen
  • 2 kanelstänger
  • några pomeransskal
  • några skivor ingefära
  • några stjärnanis
  • 1 msk vinsyra
  • 1 l vatten (kallt)
  • 1 dl strösocker

Skölj äpplena noga och skär dem i skivor. Lägg skivorna i en stor bunke tillsammans med kanelstänger, pomeransskal, ingefära och eventuellt lite stjärnanis. Blanda ut vinsyran i vattnet och häll det över. Låt stå i 3 dygn på sval plats. Sila bort äppelskivor, kärnor och kryddor, tillsätt sockret och rör tills det löst sig. Servera juicen med isbitar eller uppvärmd i en kopp.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest