Välj en sida
Skurna chokladkakor recept

Skurna chokladkakor. Foto: Josefin Casteryd från boken Sött från förr.

Det här receptet finns med i snart sagt varje kakbok från tidernas begynnelse tills nu. Inte konstig – kakorna är nämligen galet goda! Skurna chokladkakor är lätta att göra och känns lite som en kär gammal vän som man liksom alltid återvänder till. Ett tips för den som vill modernisera dem är att strö över hackad daim, eller färgglatt strössel istället för pärlsocker. Och att lägga dem i en färgglad plåtburk när de är klara förstås.

Gillar man skurna kakor, eller snitt, har man tur. Den här bloggen har nämligen hur många recept som helst på sådana, eftersom de är mina favoritsmåkakor. Använd sökrutan och skriv in “snitt” för att hitta dem – eller botanisera runt i kategorin SMÅKAKOR.

 

chokladsnitt recept
SKURNA CHOKLADKAKOR
KAKOR
  • 200 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
GARNERING
  • 1 ägg
  • pärlsocker
  1. Blanda alla ingredienserna till en smidig deg och dela den i sex delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till rullarna något. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 15 min. Skär dem varma i två centimeter breda, sneda bitar.

 

TESTA OCKSÅ: SKURNA KOLAKAKOR

Kolasnitt

Kommentarer

Pin It on Pinterest