Välj en sida
KOlasnitt

Kolasnitt.

Underbart sega och lättbakade kolasnitt med smak av kola och vanilj. Det här är en av mina absoluta favoriter bland småkakorna och jag gör dem jätteofta i olika smaksättningar. Vill man ha knäckigare och lite tunnare kakor väljer man den mindre mjölmängden, vill man istället ha lite fastare snitt kör man på den lite större mängden.

 

KOlasnitt
KOLASNITT
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2–2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  1. Rör ihop alla ingredienser till en kladdig smet. Rulla till två längder och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i tio minuter och skär sedan kakorna till snitt medan de fortfarande är varma. Låt svalna på plåten.
TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER BAKTIPS OCH SÖTA SAKER!

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest