Välj en sida
Peanut butter cookies

Peanut butter cookies – amerikanska kakor med jordnötssmör.

De här jordnötskakorna smakar iskalla vinterdagar och rosiga kinder i Chicago. Eller jordnötssmör, beroende på vilka referenser man har. De är lite saltsöta sådär, fullkomligt smälter i munnen och jag har redan ätit upp fler än jag vill räkna. När det kommer till amerikanska cookies är de här helt klart några av mina absoluta favoriter – både smak- och konsistensmässigt. Testa själv, vettja!
PEANUT BUTTER COOKIES
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
  1. Blanda socker, farin, smör, vaniljpulver och jordnötssmör. Vispa i ägget. Blanda mjölet med salt och bakpulver och rör i. Forma till små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta ut bollarna med en gaffel så att de blir randiga. Grädda i 190-200 grader i mellan 8 och 10 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest