Välj en sida

Som komplement till de galna halloweenkakorna jag bakade häromdagen har jag tillverkat små skrämmande Halloween cupcakes. Tre varianter blev det; spökcupcakes med lakritssmak, pumpacupcakes med apelsin och choklad och en lite större variant med vanilj- och chokladsmak. Grundreceptet är samma för alla, med undantag för smaksättningen (2-3 msk kakao för chokladsmak och 1 tsk vaniljsocker för vaniljsmak). Spök- och pumpadekorationerna kommer härifrån.

Halloween firas den 31 oktober och är en högtid som på senare år har etablerat sig även här i Sverige. I USA firar man genom att klä ut sig (framför allt om man är barn) och gå från hus till hus i grannskapet och knacka på för att få godis. Frasen “Trick or treat?!” översätts ofta “Bus eller godis?” på svenska och innebär att husägaren får välja mellan att bli utsatt för något bus eller blidka dörrknackarna med något gott att äta.

Halloween cupcakes

Halloween cupcakes med pumpaansikten.

Halloween cupcakes

Spökcupcakes

Halloween cupcakes

 

HALLOWEEN CUPCAKES I TRE SMAKER
MUFFINS
 • 125 gram smör
 • 2 dl socker
 • 2 ägg
 • 1 1/2 dl mjölk
 • 4 1/2 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • Valfri smaksättning
APELSINFROSTING
 • 50 g cream cheese
 • 1 msk flytande smör
 • ca 1 msk apelsinmarmelad
 • florsocker tills konsistensen är fast
 • orange karamellfärg
VANILJFROSTING
 • 50 g cream cheese
 • 1 msk flytande smör
 • 1-2 tsk vaniljsocker
 • florsocker tills konsistensen är fast
LAKRITSFROSTING
 • 50 g cream cheese
 • 1 msk flytande smör
 • lakritsessens efter smak
 • florsocker tills konsistensen är fast
 • Svart karamellfärg
 1. Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i små kakformar. Grädda runt 20 minuter i 175 grader. Rör ihop ingredienserna till valfri frosting och häll i spritspåse. Garnera när muffinsen svalnat och dekorera.

 

 

KOLLA IN FLER HALLOWEENTIPS HÄR!

Baka till Halloween!

Kommentarer

Pin It on Pinterest