Välj en sida
halloween cookies

Halloween cookies med glasyr.

Jag hade egentligen bara tänkt att göra cupcakes till Halloween, men sedan började jag kavla sugarpaste och fick lust att göra de här nästintill obehagligt amerikanska kakorna i grällt orange med små spöken, ugglor och svarta katter på. Är det Halloween så är det liksom! Dessa Halloween cookies gör jag med ett klassiskt recept på sugar cookies, som egentligen inte smakar så mycket i sig, men är en bra bas om man vill dekorera kakor på olika roliga sätt. Av degen som blev över gjorde jag några minipumpor som jag garnerade med det glittriga strösslet jag fick häromdagen.

 

HALLOWEEN COOKIES
COOKIES
 • 1 dl vatten
 • 1 dl sirap
 • 1 dl socker
 • 2 stora msk smör
 • 6 dl mjöl
 • 1 tsk hjortronsalt
GLASYR
 • Vatten
 • Florsocker
 • Orange karamellfärg
GARNERING
 • Sugarpaste
 • Karamellfärg
 • Dekorationsglasyr
 1. Blanda smör, vatten, sirap och socker i en kastrull och koka upp. Ställ av och låt blandningen svalna. Blanda med mjöl och hjortronsalt tills degen fått samma konsistens som pepparkaksdeg. Kavla ut på mjölat bakbord och stansa ut runda kakor med pepparkaksmått. Grädda i 175 grader i 8-10 minuter. Färga sugarpasten med karamellfärg om den inte ska vara vit. Kavla den tunn (använd florsocker på bakbordet i stället för mjöl för att pasten inte ska fastna). Stansa ut figurer med små kakformar eller skär efter mall. "Rita" på detaljer med dekorationsglasyr. Blanda en tjock glasyr av vatten florsocker och karamellfärg och bred över de avsvalnade kakorna. Fäst sugarpastefigurerna i glasyren innan den stelnat.

Scary black catsHALLOWEEN COOKIES

KOLLA IN FLER HALLOWEENRECEPT HÄR!

Baka till Halloween!

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest