Välj en sida

Sugar cookies smakar egentligen inte så mycket mer än just sött. Jag använder dem framför allt när jag vill göra hållbara dekorativa kakor, vars uppgift är att vara fina, snarare än goda. De blir stabila och släta vilket gör dem lätta att bygga med och glasera. Vill man kan man givetvis smaksätta dem med till exempel koncentrerad saft, citronskal eller sin favoritessens.

SUGAR COOKIES

  • 1 dl vatten
  • 1 dl sirap
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 stora msk smör
  • 6 dl mjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
Blanda smör, vatten, sirap och socker i en kastrull och koka upp. Ställ av och låt blandningen svalna. Blanda med mjöl och hjorthornssalt tills degen fått samma konsistens som pepparkaksdeg. Kavla ut på mjölat bakbord och stansa ut runda kakor med pepparkaksmått. Grädda i 175 grader i 8-10 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest