Välj en sida
chokladrutor

Sega chokladrutor med nötter.

 

Dessa sega chokladrutor är relativt snabbgjorda och blir riktigt galet sega och goda. Chokladsmaken är inte så tung, snarare smakar de kola och nötter. Vill man göra dem lite syrliga kan man lägga till lingon i smeten eller servera dem med färska hallon ovanpå!

chokladrutor
SEGA CHOKLADRUTOR
  • 100 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl grovhackade valnötter och hasselnötter
  1. Smält smöret och rör i chokladen tills dem smälter. Häll över blandningen i en kall skål och rör i sockret, ägget och vaniljsockret. Blanda bakpulver och mjöl för sig och rör sedan ner det i smeten. Bred alltsammans i en långpanna med smort bakplåtspapper i botten. Strö över de grovt hackade nötterna och grädda i 175 grader i 20 minuter. Kakan kan behöva bakas i ytterligare fem minuter beroende på ugn. Skär i rutor när kakan svalnat något.

 

TIPS!

 FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Kommentarer

Pin It on Pinterest