Välj en sida
Bagels recept

Bagels. Ett riktigt favoritbröd!

Bagels är lite omständliga att baka, men nästan omöjliga att misslyckas med. Istället för att jäsa de utbakade bröden, kokar man bröden i saltvatten några minuter. Det gör att de sväller och får fin form. Receptet för bagels är olika världen över och de kan varieras i oändlighet när det gäller kryddning och innehåll. En variant är att koka bagels i honungsspetsat vatten istället för saltat, vilket ger sötare smak. Men så här gör jag mina favoriter.

Bagels

 

Bagels recept
BAGELS
BAGELS
 • 50 g jäst
 • 2 1/2 dl ljummet vatten
 • 1 tsk salt
 • 2 msk olja
 • 1 msk flytande honung
 • 2 ägg
 • CA 10 dl vetemjöl
TILL KOKNING
 • 2 liter vatten
 • 2 msk salt
TILL PENSLING
 • uppvispat ägg
 • sesamfrön
 • vallmofrön
 1. Rör ut jästen i vattnet och blanda i salt, olja, honung och ägg. Rör i vetemjöl tills degen är smidig, men inte för torr (man kan behöva mer mjöl om man använder en bakmaskin). Spara lite mjöl för utbakning. Jäs under duk i 30 minuter och baka sedan ut till cirka 15 rullade längder. Knyt ihop dem till små ringar. Koka upp saltvattnet och lägg i några ringar i taget. Låt dem koka någon minut tills de svällt och blivit släta, låt dem rinna av och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och garnera med sesamfrön eller vallmofrön. Grädda i 225 grader, 15 minuter.

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR FLER RECEPT OCH BAKTIPS!

Bagels recept

SERVERA MED:

BLÅBÄRSMARMELAD

Blåbärsmarmelad

Kommentarer

Pin It on Pinterest