Välj en sida
Inlagd gurka ättiksgurka

Inlagd gurka.

Det här är min favorittid på året. Just mellan sen sommar och tidig höst, när man får förbereda en lång och kall vinter med att förvälla saker och koka sylt att ha på rågbröd eller gröt när det snöar i december. Bland annat har jag lagt in ättiksgurka vilket tar lite tid, men är väl värt besväret. De här blir femtonhundra gånger godare än något man kan köpa i affären.

 

INLAGD GURKA


  • 8-10 färska västeråsgurkor
  • 1 liter vatten
  • ½ dl salt
  • Några knippen krondill
  • 1 tsk senapskorn
  • 3 dl ättika
  • 7 ½ dl socker
  • 4 dl vatten
  1. Skrubba gurkorna och skär dem i skivor. Blanda salt och vatten väl och salta gurkorna över natten. Skölj ordentligt. Blanda ihop ättikslagen och koka i 10 minuter. Varva gurkskivor med krondill och senapsfrö i glasburkar och slå över kokande lag. Låt svalna, sätt på lock och förvara kallt i en vecka tills gurkorna är klara att ätas.

attiksgurka

RECEPT FRÅN SÖTA SAKER

Kommentarer

Pin It on Pinterest