Välj en sida

Hemmagjorda lakritspastiller som påminner om Lakrisal.

Ett lite annorlunda hemmagjort godis är de här små knapriga lakritspastillerna – som påminner lite om salmiakklassikern ”Lakrisal” i konsistensen. Jag gillar dem jättemycket och gör dem gärna med lite extra mycket lakritssmak.

SÅ HÄR GÖR DU:

  • 1⁄2 tsk gelatinpulver
  • 3 msk vatten
  • 4 dl florsocker
  • 2–3 tsk lakritspulver

Blanda gelatinpulver och vatten i en värmetålig skål över ett vattenbad. Rör tills pulvret löst sig helt. Häll blandningen i en mixer och sikta ner florsockret, lite i taget. Mixa tills smeten är jämn och har en konsistens som liknar marsipan. Blanda ner lakritspulvret. Smaka gärna degen för att avgöra om du vill ha mer lakritspulver i.

Sikta lite florsocker över bakbordet och kavla ut degen. Skär eller stansa ut små fyrkanter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt pastillerna torka ordentligt i rumstemperatur, gärna över natten, tills de är hårda. Förvara torrt.

Kommentarer

Pin It on Pinterest