Välj en sida

Mina oftast bakade kakor är helt klart snittkakor. Småkakor som bakas ut till två längder och sedan skärs, nygräddade, i sneda remsor innan de hunnit svalna. De blir alltid så ljuvligt kolasega och går i stort sett inte att misslyckas med. De är snabbakade, enkla, går att frysa in och kan dessutom varieras i all oändlighet. Bästa småkakan alltså! Här har jag gjort en variant med jordnötter som jag kallar “salta jordnötssnitt”. De är en riktig favorit!

 

Sega salta jordnötssnitt.

Salta jordnötssnitt

CA 30 KAKOR

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk ljus sirap
  • 2–2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 dl saltade jordnötter

Rör smöret med socker, jordnötssmör och sirap. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner till en kladdig kakdeg. Hacka jordnötterna grovt och rör ner en deciliter av dem i smeten. Forma till två längder och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något. Strö den resterande decilitern jordnötter över längderna. Grädda i 175 grader i 10–15 minuter. Skär längderna i snitt, cirka 2 centimeter breda, och låt svalna.

Kommentarer

Pin It on Pinterest