Välj en sida

Sirapsfluff. Gott till allt och inget.

Känner ni till sirapsfluff? Inte? Inte så himla konstigt i så fall, för jag vet inte ens om det heter så. Det är en typ av topping eller frosting som påminner om marshmallow fluff i konsistensen och som smakar kola. Ja, ni märker ju vad som händer här. Man bryr sig inte ett dugg om vad det heter längre. Man vill bara äta det.

Precis som med annan fluff (marshmallow fluff alltså) går sirapsfluffen att använda på en massa olika sätt. Man kan ha den på kakor (på bilden ovan ser vi den på en härlig nötkaka från min bok Mjuka kakor). Klicka den över en lyxig glassbägare. Eller äta den direkt ur bunken till valfri romantisk komedi.

Sirapsfluff
  • 1 3/4 dl ljus sirap
  • 1 äggvita

Värm sirapen i en kastrull till ungefär 110 grader. Vispa under tiden äggvitan i en stor bunke till ett hårt vitt skum. Häll långsamt ner sirapen i äggskummet under kraftig vispning (helst med elvisp). Smeten fluffar upp sig ordentligt under processen – därav tipset om stor bunke. Klart! Fluffen är redo att användas!

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest