Välj en sida

Hello, alla After Eight-älskare! Ni som följt mig ett tag vet ju redan att jag är en sucker för allt som går under benämningen “tantgodis” och de tunna små mintkakorna är inget undantag. Till min bok Mjuka kakor gjorde jag ett gäng helt galet goda brownies som jag toppade med After Eight-rutor, som fick halvsmälta sådär alldeles perfekt mycket av värmen från de ljumna kakorna. Ni måste prova dem. Ni bara måste!

Brownies med After Eight

 

After Eight-brownies

15–20 BROWNIES

  • 100 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 1⁄2 dl vetemjöl
  • 1⁄2 tsk bakpulver
  • 15–20 bitar after eight

Hacka chokladen fint. Smält smöret och rör ner kakaon och chokladen så att den smälter. Ställ att svalna en stund. Rör ihop ägg och socker och blanda därefter ner mjölet, bakpulvret och den svalnade chokladsmeten. Häll smeten i en rektangulär form (ca 20 x 25 cm) klädd med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen på 150°C i cirka 30 minuter. Lägg ut after eight­bitar i ett jämnt mönster över hela kakan medan den fortfarande är varm. Låt svalna och skär i rutor.

Kommentarer

Pin It on Pinterest