Välj en sida

Kombinationen choklad och saltlakrits är en av mina absoluta favoriter och jag kan inte få nog av de här smarriga små bollarna. Lika lätta att göra som vanliga chokladbollar är de och ingen ugn behövs för att baka dem. Ett måste för alla lakritsälskare, alltså!

 

De ultimata chokladbollarna för alla som älskar kombon choklad och saltlakrits!

Saltlakritsbollar

CA 20 BOLLAR

BOLLAR

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 2–3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl saltlakritskarameller (t.ex. Turkisk peppar)

GARNERING

  • lakritsströssel

Blanda smör och socker till en jämn smet. Tillsätt havregryn, kakao och vaniljsocker och arbeta ihop med händerna. Krossa saltlakritskaramellerna grovt i en mortel och blanda ner i smeten. Forma till bollar och rulla i lakritsströssel. Förvara bollarna i en burk med lock i kylskåpet.

Kommentarer

Pin It on Pinterest