Välj en sida

Netflixtips för regniga dagar.

Jag är en person som tycker hemskt mycket om höst. Visst är det supertrevligt med sol och bad och långa picknickdagar, men det är baske mig inte fy skam med höstens ruggiga regndagar heller. Ni vet, sådana där dagar då det är helt okej att  stanna inne, bunkra upp med något nybakat och krypa ihop framför en bra serie. Här har jag listat mina tio bästa tv-serier (alla finns på Netflix) för höstens mysigaste soffhäng.

1. Alias Grace

Älskar (och blir livrädd av) Margret Atwoods berättelser! Den här utspelar sig i Kanada på 1800-talet och handlar om en ung kvinna som blivit dömd för mod, men som får chans till upprättelse när en ung psykolog kommer för att utreda hennes fall.

2. The Crown

Ni har säkert inte missat att drottning Elizabeths liv blivit tv-serie. Fantastiskt vackert berättad och iscensatt och väldigt intressant om man (som jag) är nördigt intresserad av kunglig historia.

3. Fab 5

Nyversionen av den kultförklarade make-over-serien Queer Eye for the Straight Guy har varit vår senaste maratontittning. Älskar den! Någon manusförfattare/producent/regissör därute borde få en Oscar för att ha lyckats göra något på ytan så banalt som ett stylingprogram till en tårdrypande samtidskommentar!

4. My next guest needs no introduction

David Lettermans nya talk show-format är helt underbart. Missa inte!

5. The Unbreakable Kimmy Schmidt

Jättekonstig komediserie, med oklar handling, som jag sträcksåg när Otto var nyfödd för att hålla mig vaken under långa nattmatningar. Jag är osäker på om jag tycker att den är jättebra eller om jag bara är tacksam för att den räddade mig från att bli galen.

6. Wild wild country

Spännande och helt galen dokumentärserie om en liten håla i Oregon som invaderas av en väldigt målmedveten sekt.

7. The Good Wife

En av mina absoluta favoritserier alla kategorier. Aktuell, snygg och spännande – och stundom väldigt rolig. Och så är min favoritskådespelare från Döda poeters sällskap med. Handlar om en kvinna vars politiskt aktiva man döms för sexköp och hur hon tvingas lämna hemmafrulivet och återuppta sin gamla karriär som advokat.

8. Gilmore Girls

Den som inte har sett Gilmore Girls kan skatta sig lycklig, för den är helt underbar! Och har man sett den tål den att ses igen! När jag bodde hos mina föräldrar i några månader under min praktiktid plöjde jag och mamma alla säsonger på kvällarna. Älskar den fortfarande!

9. How I met your Mother

Också en klassisk feel good-serie i sann “Vänner”-anda som tål att ses om ifall man redan kollat alla avsnitt. Lättsam och mysig och perfekt för regniga kvällar.

10. Bones

Kriminalare med väldigt älskvärda huvudkaraktärer. Perfekt sträcktittningsserie med många säsonger som man kan se ett och ett eller alla efter varandra.

Och så en kaka till det, va?

Skickar med ett baktips också, för att baka är ett sjukt bra tips för regniga dagar. Min paradkaka “Death by chocolate” gör att man struntar helt i vilken årstid det är. Receptet hittar du här.

 

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest