Välj en sida

Att putsa silver behöver varken kräva starka nypor eller en massa kladdigt putsmedel. Ett supersmart husmorsknep är att istället använda salt och aluminiumfolie och låta matsilvret och de snirkliga besticken putsa sig själva. Det här receptet finns med i min bok Sött från förr och är verkligen löjligt smidigt. Testa själv!

Putsa silver

Putsa silverbesticken utan att använda en massa kemikalier! Foto: Josefin Casteryd.

PUTSA SILVER UTAN KEMIKALIER

  • en remsa aluminiumfolie
  • 1/2 dl salt
  • 2 msk bakpulver
  • kokande vatten

Lägg silverbesticken i en stor plastbunke tillsammans med en remsa aluminiumfolie. Strö över en halv deciliter salt och två matskedar bakpulver och häll sedan kokande vatten över alltsammans så att besticken täcks helt. Låt ligga tills besticken är blanka och fina och diska dem sedan som vanligt.

ANNAT BRA HUSMORSTIPS: RENGÖR VÅFFELJÄRNET!

Smart trick för att rengöra våffeljärnet

Kommentarer

Pin It on Pinterest