Välj en sida

Jag använder mitt våffeljärn till en hel massa olika saker. Jag tycker om att äta våfflor till både fika och mellanmål och eftersom jag inte gillar att ha tusen köksmaskiner på arbetsbänken får det fina gamla järnet ofta dubbla som både mackgrill och microvågsugn.

I jakten på ett våffeljärn som inte är helt inklätt i teflon – don’t get me started on teflonet, men det är typ helt livsfarligt! – hittade jag för ett tag sedan detta fina retrojärn från Husqvarna. Bara att det heter “Månlandaren” gör ju att man blir på vansinnigt gott humör! Det är identiskt med det vi hade när jag var barn och gör de godaste och krispigaste våfflorna någonsin – helt utan hormonstörande gifter och andra oönskade smaksättare.

Men hur mycket man än gillar våfflor är det sällan särskilt kul att rengöra järnet efteråt. Ett supersmart tips är att baka en så kallad “diskvåffla” som suger upp fett och rester ur alla vrår och gör våffeljärnet fräscht och rent på ett kick. Klicka här för att se hur man gör!

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest