Välj en sida

Rosa sockerhjärtan – eller ”conversation hearts” som de heter på engelska – är ett roligt pyssel som passar perfekt att ge bort till någon man tycker om. Stämpla små kärleksfulla meddelanden på hjärtanen med karamellfärg så blir de ännu finare! Ett hett tips inför Alla hjärtans dag. Eller varför inte använda dem som placeringskort på festen, med gästernas namn på? Placeringskort är ju som allra bäst när de går att äta, eller hur?

 

Conversation hearts

Conversation hearts (sockerhjärtan) med söta små texter på.

 

Sockerhjärtan med text
CA 30 ST
  • 1/2 tsk gelatinpulver
  • 3 msk vatten
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker röd karamellfärg
TILLBEHÖR
  • bokstavsstämplar
  1. Blanda gelatinpulver och vatten i en värmetålig skål över ett vattenbad. Rör tills pulvret löst sig helt. Häll blandningen i en mixer och sikta ner florsockret, lite i taget. Mixa tills smeten är jämn och har en konsistens som liknar marsipan. Blanda därefter ner vaniljsockret.
  2. Dela degen i två delar. Droppa lite karamellfärg på den ena delen och knåda in tills den får en ljusrosa färg. Gör samma sak med den andra delen, men använd lite mer färg, så att den får en starkare rosa färg. Sikta lite florsocker över bakbordet och kavla ut degarna till tunna plattor. Stansa ut hjärtan med små pepparkaksmått och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt hjärtanen torka i rumstemperatur, gärna över natten, tills de är hårda. Skriv små meddelanden med karamellfärg (använd en tunn pensel för att skriva för hand, eller rena bokstavsstämplar doppade i lite karamellfärg). Låt torka och förvara torrt.
MER GODIS! Receptet kommer från min bok Godis, som bland annat finns att köpa här:

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest