Välj en sida
Formfranska recept

Klassisk formfranska. Så gott bröd!

Enklare bröd än så här får man leta efter, men oj så gott det blir med hembakad klassisk formfranska! Det här brödet bakade jag häromkvällen på ungefär samma tid som det tog att göra en rejäl laddning grönsakssoppa och det blev precis så gott som det ser ut.

Jag bakar mitt franskbröd med lite honung, men det går även bra med socker om man vill hålla ingredienslistan ännu enklare. Den här limpan testade jag dessutom att baka i en ny brödform med små hål runtom som jag fått i present, vilket också blev succé. Brödet fick en krispig yta runt om och man slapp helt undan den där lite svampiga underdelen som bröd bakat i form kan få.

 

Formfranska recept
FORMFRANSKA
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk  honung
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • sesamfrön till garnering
  1. Rör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt därefter salt och honung. Arbeta ner vetemjölet och låt sedan degen jäsa i minst 30 minuter under duk. Ta upp degen på arbetsbänken och knåda den ordentligt och länge (använd lite vetemjöl till knådningen om det behövs). Forma till en limpa och lägg i bakplåtspappersklädd brödform. Jäs ytterligare 30 minuter under duk och pensla sedan med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter.

TESTA OCKSÅ: ROSTBRÖD

Rostbröd

 

Formfranska recept

Enkelt brödrecept på klassisk vit franska.

Kommentarer

Pin It on Pinterest