Välj en sida
Rostbröd recept

Hembakat rostbröd. Så vansinnigt gott!

För några veckor sedan ställde jag en fråga på Söta sakers facebooksida om vad ni skulle vilja ha mer av här på bloggen. En av sakerna på önskelistan var ett bra rostbröd. Den här formfranskan är fantastiskt lättbakad och jättegod, både att äta färsk och att skiva och frysa in för att sedan ta fram och rosta eller göra varma mackor av när man känner för det.

ROSTBRÖD

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • sesamfrön eller vallmofrön till garnering
rostbröd

Rostbröd. Skär i skivor och frys in!

Rör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt därefter socker, olja och salt. Arbeta ner vetemjölet och låt sedan degen jäsa i minst 30 minuter under duk. Ta upp degen på arbetsbänken och knåda den ordentligt och länge (använd lite vetemjöl till knådningen om det behövs). Forma till en limpa och lägg i bakplåtspappersklädd brödform. Jäs ytterligare 30 minuter under duk och pensla sedan med uppvispat ägg och strö över sesamfrön eller vallmofrön. Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter.

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK FÖR FLER BAKTIPS OCH RECEPT!

Hemmagjort rostbröd

Kommentarer

Pin It on Pinterest