Välj en sida
Banana pudding recept

Banana pudding. Superkrämig amerikansk efterrätt!

En amerikansk favoritefterrätt som är barnsligt god är Banana pudding. Det är en superenkel variant av en trifle med tjock vaniljkräm, banan och vaniljkex. En typsik sådan där grej som i USA är ett hälsosamt mellanmål som man får när man kommer hem från skolan, men som här kanske känns mer som en lyxig efterrätt som man får smaka på först när man ätit sina grönsaker.

Oavsett hur man serverar den är den magiskt god! Här är receptet.

BANANA PUDDING
  • 1 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 bananer
  • söta kex (t. ex. Brago)
  1. Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda ner äggulor, mjölk, socker och potatismjöl och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Låt den sedan svalna. Skopa upp lite kräm i serveringsskålar och varva med skivade bananer och grovt krossade kex. Servera som efterrätt, eller lyxigt mellanmål.

Banana pudding recept

 

PROVA OCKSÅ: TAPIOCA PUDDING

Tapioca pudding

Banana pudding recept

Kommentarer

Pin It on Pinterest