Välj en sida
Melonsorbet

Melonsorbet. Foto: Nicklas Thegerström.

Melonsorbet är min favoritsmak när det gäller glass. Jag brukar alltid tänka att den här gången ska jag välja något nytt och spännande (typ tuttifruttituggummi) när jag står i glasskön, men sedan slutar det ändå alltid med melon.

Den här ceriseröda sorbeten på vattenmelon kommer från min första bok Söta saker. Jag gör den med uppkokad sockerlag och lite limesaft för extra syrlighet. Den är lätt att röra ihop och alldeles oumbärlig att ha i frysen under sommaren.

MELONSORBET

  • 1½ dl strösocker
  • en halv stor vattenmelon
  • saft från en halv citron eller lime

Koka upp vatten och socker till en lag och låt den sjuda några minuter tills sockret löst sig. Låt lagen svalna. Skär loss fruktköttet från melonen och ta bort eventuella kärnor. Kör fruktköttet i en mixer tillsammans med citron- eller limesaften. Tillsätt sockerlagen. Blanda väl och häll på burk med lock. Frys i minst fyra timmar. Ta ut några minuter före servering.

Melonsorbet

Melonsorbet. Foto: Nicklas Thegerström.

 

PROVA OCKSÅ: CITRONSORBET
https://sotasaker.com/2011/08/26/citrussorbet/

Kommentarer

Pin It on Pinterest