Välj en sida
Filmjölkslimpa recept

Filmjölkslimpa. Mitt bästa grundrecept.

När det gäller enkla brödbak så slår nog filmjölkslimpan precis allt. Inget knådande behövs, jäsning är det inte tal om och man kan helt sluta oroa sig för kladdiga och mjöliga bakbord som ska torkas av efteråt. Dessutom får man ett fantastiskt gott och väldigt fiberrikt bröd som passar till det mesta. Det finns massor av sätt att baka det, såklart. Här är ett grundrecept som jag nästan alltid utgår från. Variera mjölsort efter smak och tillsätt nötter, russin, fröer eller vad som än faller dig i smaken!

 

 

Filmjölkslimpa recept
FILMJÖLKSLIMPA
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl rågkross
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl sirap ljus eller mörk
  1. Blanda alla de torra ingredienserna för sig och rör därefter ner filmjölk och sirap. Smörj två brödformar med smör och fördela smeten mellan dem. Grädda i 175 grader, på nedre falsen i ugnen, i ungefär 60 minuter.

TESTA OCKSÅ: 5-MINUTERSBRÖD

5-minutersbröd

Kommentarer

Pin It on Pinterest