Välj en sida

5-minutersbröd

5-minutersbröd, eller stekpannebröd eller kort och gott “pannbröd” som det också kallas, är världens enklaste och snabbaste bröd. Det är ett slags tunnbröd som man gör i stekpannan på ungefär lika kort tid som det tar att upptäcka att man är hungrig. Hur gott som helst blir det också!

Jag tror att jag åt det här brödet för första gången på någon utflykt i lågstadiet. Då hade vi med oss degen i en plastpåse och gräddade över öppen eld efter en lång vandring. Helt magiskt med nygräddat bröd ute i skogen. Pallar man inte knata runt med en stekpanna i ryggsäcken kan man linda degen kring en lång pinne och grilla det som pinnbröd. Också ganska magiskt gott! Degen kan man om man vill spara i kylskåpet (det håller sig i minst några dagar) och ta fram när det passar.

Jag gör det här brödet superofta, just för att det är så himla snabbgjort och för att inget slår nygräddat tunnbröd. Här är receptet som ger cirka 4–5 bröd.

5-MINUTERSBRÖD

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 1 dl filmjölk

Blanda allt och platta eller kavla ut till mellan 4 och 5 stycken bröd. Stek i torr stekpanna, ett par minuter på varje sida. Vill man variera smaken på tunnbrödet går det utmärkt att blanda ner sina favoritbrödkryddor i degen.

Recipe in English

5 MINUTE BREAD

  • 1 cup all purpose flour
  • 1 tsp baking powder
  • a pinch of salt
  • 2 tbsp soft butter
  • 1/2 cup yoghurt
Mix all ingredients and flatten into 4 or 5 round flatbread. Bake them in a dry frying pan, one or two minutes on each side.

Tips gärna dina vänner om det här receptet! Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela!

För att följa Söta saker på Instagram: klicka här!

För att följa Söta saker på Facebook: klicka här!

Kommentarer

Pin It on Pinterest